با حضور استاد دانشگاه از کشور الجزایر؛ نشست تاثیر گفتگو بر رفع موانع تقریب میان مسلمانان برگزار شد

۲۴ آبان ۱۴۰۲ | ۱۴:۱۳ کد : ۴۴ اخبار و رویدادها

نشست تاثیر گفتگو بر رفع موانع تقریب میان مسلمانان با حضور دکتر عبدالمجید بن حبیب دانشیار دانشگاه تلمسان از کشور الجزایر به همت دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی روز سه شنبه در سالن همایش های این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش امور بین الملل دانشگاه این مراسم با قرائت قرآن و پخش سرود ملی ایران و الجزایر آغاز شد. دکتر عبدالمجید بن حبیب در این نشست ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و نشست خاطرنشان کرد:  گفتگو برای خلافت و زیستن انسان و بر روی زمین واجب است و لذا اصحاب موثرند در راستای همگرایی و میشود با گفتگو به آن چیز هایی که بدون گفتگو میسر نباشد، دست یافت.

وی افزود: آشنایی با مذاهب هشت گانه که سه مورد آن در دانشگاه مذاهب اسلامی تدریس می شود از اهمیتی بسیار بالا برخوردار است چرا که هدف، بست دادن و گسترش قوای تقریب است.

استاد دانشگاه تلمسان کشور الجزایر با اشاره به اینکه برای فهم راحت تر و درک آسان تر مباحث طبق فرموده قرآن باید به دنبال زبانی مشترک باشیم تا مشکی در گفتار یکدیگر نباشد، گفت: عموما وقتی بحث تقریب مطرح میشود به این معنی است که اختلاف وجود دارد و ان شاالله باید ریشه مشکلات را تشخیص دهیم تا به رفع آن برسیم.

آقای عبدالمجید بن حبیب در ادامه به فتوای مشهور شیخ الازهر، محمود شلتوت که میفرماید:- انسان آزاد است از طریق هر مذهبی به عبادت و بندگی خداوند بپردازد_ اشاره کرد و گفت: تا اینکه پس از انقلاب اسلامی در کتاب رساله اسلام در شماره سوم احیایی رخ داد و مذهب امامیه بعنوان مذهب پنجم هم جوازش صادر شد.

وی تاکید کرد: به نسبت تشخیص ویروس اختلاف، راه گفتگو ما را کمک میکند تا از سمت اختلاف های منفی به سمت اختلاف مثبت حرکت کنیم.

این استاد دانشگاه شناخت مراکز تقریب را یکی دیگر از موضوعات مهم در کمک به همگرایی عنوان نمود و افزود: در الجزایر مرکزی با این عنوان و رسالت نداریم و این را باید به شکلی در مجمع مطرح کرد و رایزنی فرهنگی و سفارتخانه را فعال نمود.

عبدالمجید بن حبیب  خاطرنشان کرد: از زاویه قرآنی بخواهیم نگاه کنیم همه انبیاء از توحید سخن گفتند و تاکید بر یکی بودن کردند که صرف نظر از اختلاف ها باید تلاش شود لذا امر به جهاد خیلی موثر است و بر اساس قرآن باید تلاش کرد و جهاد کرد.

دکتر عبدالمجید بن حبیب بعد از نشست ضمن بازدید از کتابخانه مرکزی دانشگاه با کتاب ها و مجلات چاپ شده توسط دانشگاه آشنا شد و در پایان توسط چند تن از اعضای هیئت علمی و دبیران میزهای بین الملل دانشگاه بسته فرهنگی و لوح یادبود و هدیه ای از طرف دانشگاه اهدا و از این استاد الجزایری تقدیر شد.

گفتنی است در ابتدای این مراسم دکتر احمد شفیعی نیا پژوهشگر تقریب مذاهب اسلامی سخنرانی کوتاهی با موضوع تقریب داشت و با اشاره به اتفاقاتی که در غزه در حال رخ دادن می باشد اظهار نمود هر مسلمانی باید مخالفت خود را با رژیم غاصب صهیونستی اعلام کند و این رژیم با جنایات خود روز به روز به پایان خودش نزدیک می شود.

وی با بیان این که یکی از مباحثی که باعث تفرقه شده عدم اطلاع و جهل نسبت به همدیگر می باشد، گفت: روایت از حضرت علی (ع) داریم که میفرمایند اگر جهل جایی قائل شد در حقیقت سنگ بنای نابودی بر پا شده است لذا حضرت فرمودند وقتی جهل آمد همه چیز نابود میشود لذا در جامعه ای که ظلم، تعدی و تطاول وجود دارد نمی شود توقع پیشرفت آن جامعه را داشت؟

پژوهشگر تقریب مذاهب اسلامی  افزود نکته بعدی عدم گفتگوست این مورد بسیار حائز اهمیت است چون کنفرانس هایی برگزار میشود پیروان مذاهب گرد هم و پای صحبت های هم مینشینند. از حضرت امام خمینی(ره) نیز پرسیدند شما چه چیزی را برای علما واجب میدانید فرمودند همین که بنشینند دور هم چای بخورند همان بهانه ای میشود برای گفتگو.

دکتر شفیعی نیا ادامه داد: نکته مهم این است که خلاف سیره نباید حرکت کرد چون حرف انسان محدود میشود و سیره عقلا آرام و در طول زمان بوجود میاید.  در نتیجه راه جلوگیری از فتنه و تفرقه این است که حوار کنند.

وی نکته سوم را عدم رعایت عدالت عنوان کرد و گفت: این عدم تفاهم نباید باعث از بین رفتن عدالت شود نباید نگاه و بینش ما را یک طرفه کند همانطور که خیلی از اهل کتاب دوست دارند که من و شما مسلمان نمانیم لذا اخباری که به ما میرسد خیلی مواقع صحیح نیست و باید صحت و سقم این اخبار را دریابیم. امیدوارم که ان شاالله به وظایفمان درست عمل کنیم که روز به روز به هدفمان که وحدت هست نزدیکتر شویم.

تهیه و تنظیم: محمد راد دانشجوی فقه و حقوق