برگزاری نشست علمی "وضع شناسی مطالعات مذاهب در بنگلادش و راهکارهای تقویت همکاری های علمی" با حضور اساتید و فرهیختگان اهل سنت کشور بنگلادش

۰۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۳۸ کد : ۱۴۹ اخبار و رویدادها

دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با همکاری امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در راستای رسالت دانشگاه، روز چهارشنبه مورخ 2 اسفندماه 1402 نشستی علمی با عنوان "وضع شناسی مطالعات مذاهب در بنگلادش و راهکارهای تقویت همکاری های علمی" با حضور اساتید و فرهیختگان اهل سنت کشور بنگلادش در سالن جلسات دانشگاه برگزار کرد.

این نشست با حضور دکتر مهدی جمالی فر معاون فرهنگی و دانشجویی، دکترمحمود ویسی عضوهیات علمی و دبیر میز همکاری های مصر، دکتر حامد شریعتی نیاسر رئیس دانشکده قرآن و حدیث و دبیر میز همکاری های افغانستان و دکتر مریم غلامی دبیر شورای بین الملل دانشگاه و جمعی از همکاران دانشگاه و برخی از فرهیختگان اهل سنت بنگلادش  متشکل از دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی، دکتر مولانا سید محمد امداد الدین، دکتر مولانا مقدس الاسلام ، دکتر حافظ مولانا مجهر الاسلام، دکتر مولانا عبدالفتاح محمد نظم سعود، مولانا فهیمور رحمان، دکتر مولانا محمود شهید الاسلام، دکتر مولانا محمد فاروق، مفتی مولانا محمد منهاز الدین، و دکتر محمد عبدالقدوس برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر مهدی جمالی فر معاون فرهنگی و دانشجویی ضمن خوشامدگویی به میهمانان و شرکت کنندگان در نشست، به روابط نزدیک جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش اشاره کرد. ایشان گسترش زبان فارسی در بنگلادش را فرصتی مغتنم در راستای گسترش روابط میان دو کشور دانست.

سپس دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی ضمن معرفی هیئت میهمان، از حسن میزبانی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی تشکر و قدردانی نمود و از وجود اندیشه تقریب درجمهوری اسلامی ایران و تقویت آن توسط دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی ابراز خوشحالی کرد.

دیگر فرهیختگان بنگلادش نیز به نوبه خود در خصوص مذاهب موجود در بنگلادش ونحوه تعامل و تعایش مسالمت آمیز انها در بنگلادش به ایراد سخنرانی پرداختند.

همچنین دکتر محمود ویسی ضمن خوشامدگویی به هیئت میهمان، ابراز امیدواری کرد که امت اسلامی با حرکت در مسیر اسلام به ایجاد تقارب و دوستی میان مذاهب اسلامی کمک کند و برای رسیدن به این هدف حفظ آرامش و همکاری را بسیار مهم دانست.

دکتر حامد شریعتی نیاسر نیز ضمن خوشامدگویی به هیئت میهمان، از گسترش همکاریها با دانشگاه های بنگلادش استقبال کرد.

در ادامه سوالاتی در خصوص وجود مذاهب اسلامی در بنگلادش و چگونگی تعامل افراد با مذاهب مختلف در بنگلادش از سوی شرکت کنندگان مطرح شد که توسط دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی و همراهان ایشان به آنها پاسخ داده شد.

دکتر مریم غلامی نیز در پایان ضمن معرفی مختصردانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی، با بیان ظرفیتهای همکاری علمی بین المللی این دانشگاه ابراز داشت که دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با بیش از سی سال قدمت در راستای اهداف خود آماده امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های بنگلادش و اجرایی سازی آن در زمینه های مختلف از جمله تدریس مشترک اساتید، راهنمایی مشترک رساله های دانشجویی، تدوین مقالات پژوهشی مشترک، تبادل فرصت مطالعاتی کوتاه مدت ویژه اساتید و دانشجویان دکتری، راه اندازی دوره های کوتاه مدت مهارت افزایی، جذب دانشجو، اشتراک در هیات تحریریه مجلات، تبادل کتب الکترونیک و ... می باشد. ایشان همچنین ابراز امیدواری کرد که فرهیختگان بنگلادشی حاضر در نشست به عنوان سفرای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در راستای گسترش همکاری های علمی و فرهنگی مساعدت نمایند.

در پایان لوح یادبود دانشگاه  بین المللی مذاهب اسلامی توسط دکتر مهدی جمالی فر و دکتر محمود ویسی به دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی تقدیم شد.