در بازدید معاون پژوهشی دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی با خبرگزاری ایبنا بررسی شد؛ راه‌های همکاری دانشگاه با خبرگزاری ایبنا

روز چهارشنبه مورخ یازده بهمن 1402 جناب آقای دکتر برومند اعلم معاون محترم پژوهشی و فناوری دانشگاه به همراه مدیر انتشارات و کتابخانه به منظور اجرایی کردن مفاد تفاهم‌نامه دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی با خانه کتاب و ادبیات ایران، با آقای شیخ صراف رئیس خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دیدار و گفتگو کردند.

آقای شیخ صراف رئیس خبرگزاری ایبنا به معرفی خبرگزاری، کارکنان و بخش‌های تخصصی آن مانند دین، ادبیات، اجتماعی، سیاسی، تاریخ و جغرافیا، اندیشه دانش و فناوری، و هنر پرداختند و از رشد و رونق این خبرگزاری در یک سال اخیر گزارش دادند. سپس از ظرفیت‌ها و امکانات خبرگزاری برای بهره‌مندی دانشگاه از جمله در امکان نشر و اطلاع رسانی؛ امکان ایجاد ارتباط با سایر رسانه‌ها و خبرگزارها به ویژه در حوزه فرهنگی خبر دادند.

ایبنا با توجه به تفکیک سرویس‌های خود می‌تواند به ویژه در حوزه‌های دین و تاریخ یاری رسان دانشگاه باشد. برنامه‌های کتاب سال، نمایشگاه کتاب و ... فرصتی است که می‌تواند دانشگاه را جریان ساز و خبرساز کند و این بستگی به برنامه‌ریزی دانشگاه جهت استفاده از ظرفیت رسانه‌ای ایبنا دارد.

همچنین خبرگزاری ظرفیت برگزاری سلسله نشست در یک موضوع خاص را دارد. نشست‌ها هر چقدر تخصصی‌تر باشد، مخاطب بیشتری را به خود جذب می‌کند. از باب نمونه، می‌توانیم در باره حقوق جنگ دست‌کم پنج نشست برگزار کند. به طور کلی دانشگاه هر چقدر موضوع داشته باشد، خبرگزاری جهت برگزاری آن آمادگی دارد و استقبال می‌کند.

در ادامه گفتگو آقای دکتر برومند ضمن معرفی مختصری از تاریخچه دانشگاه افزود: دانشگاه از گذشته تاکنون محتوای علمی و فرهنگی خوبی تولید کرده است. ایشان با تحسین افق نگاه خبرگزاری ایبنا برای استفاده از ظرفیت‌های فکری و مذهبی و سهم دادن به دانشگاه گفتند: جریان تقریب و بحث مذاهب از دغدغه‌های اساسی و همیشگی رهبری بوده است؛ دغدغه‌ای که حق آن در فضای فرهنگی و رسانه‌ای ادا نشده و دارای خلأ زیادی است. برای پر کردن این خلأ، دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی تلاش‌های خوبی داشته است. مباحث و محتوای تولیدی دانشگاه جذاب بوده و نخبگان از آن استقبال می‌کنند؛ از جمله بحث همزیستی مسالمت‌آمیز و رواداری میان مذهبی جذابیت زیادی دارد. از این‌رو، از خبرگزاری می‌خواهیم که آثار منتشرشدهه دانشگاه را معرفی کند؛ آثاری که مشابه آن در میان آثار دیگر ناشران کمتر دیده می‌شود؛ چراکه آن‌ها از نظر موضوعی چنین دغدغه‌ای ندارند.

همچنین در نشست‌های علمی و نقد کتاب نیز ظرفیت و محتوای خوبی برای پوشش خبری داریم. ایبنا در تقویم کاری خود با برنامه‌ریزی می‌تواند هفته وحدت را پوشش دهد و دانشگاه می‌تواند هر روز این هفته نشست، مصاحبه، معرفی کتاب و ... داشته باشد.

دانشگاه بیش از 1600 دانشجوی بالفعل دارد،چنانچه ایبنا محصولات دانشگاه را خوب معرفی کند، آنها مشتری این خبرگزاری خواهند شد. به علاوه دانشجویان علاقه زیادی برای فعالیت‌های رسانه‌ای تخصصی دارند و در این مسیر دانشگاه آمادگی دارد که خبرگزاری کتاب (ایبنا) دوره‌های آموزشی خبرنگاری و خبرگزاری در معارف دینی را در قالب کارگاه و ... برای آن‌ها برگزار کند.

رئیس خبرگزاری ایبنا نیز در پایان ضمن استقبال از این پیشنهادات بر توسعه همکاری دوجانبه تاکید کرد.

همچنین معاون پژوهشی دانشگاه در بازدید از بخش های مختلف خبرگزاری با فعالیت و حوزه کاری سرویس های مختلف آشنا شد و در یک مصاحبه اختصاصی با محوریت ماموریت و رسالت های دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با سرویس دین و اندیشه این خبرگزاری گفتگو و مصاحبه انجام دادند.