نشست هویت اسلامی و چالش های معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد

نشست هویت اسلامی و چالش های معاصر توسط دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.
۱۲ دی ۱۴۰۲ | ۰۹:۵۵ کد : ۱۰۵ اخبار و رویدادها
نشست هویت اسلامی و چالش های معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد

در این نشست که با موضوع هویت اسلامی و چالش های معاصر بود توسط میهمان این نشست مجازی پروفسور محمود الخفاجی استاد دانشگاه اسلامی نجف اشرف و سخنران رادیو تلویزیونی عراق و ایران و دبیر این نشست جناب دکتر عثمان یوسفی و با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه برگزار شد.
نخست با قرائت قرآن و اجرای سرود ملی هر دو کشور ایران و عراق آغاز و با سخنرانی پروفسور محمود الخفاجی ادامه یافت. جناب پروفسور محمود الخفاجی ضمن ابراز خرسندی جهت آشنایی با دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی اظهار داشتند هویت اسلامی از متن قرآنی گرفته شده و فرهنگ اسلامی و قرآنی است و هر کسی از این فرهنگ خارج باشد خارج از اسلام است.
ایشان با به زبان عربی سخنرانی داشتند و با تاکید بر اینکه هویت اسلامی شامل اعتقادات و عبادات است ابراز داشتند دین بدون اخلاق و عبادات و عقائد نفی شده است و همه این حالات هویت اسلامی را تشکیل می دهد.
دز ادامه گفتند قرآن برای همه نظرات صحبت کرده و مفسران نیز تمام زوایای قرآن را بررسی نموده اند. ایشان فکر اسلامی را از دو بعد داخلی و خارجی بررسی کردند و هر کدام می تواند در هویت اسلامی تاثیر بگذارد.
جناب پرفسور محمود الخفاجی تبیین کردند قرآن به زبان عربی نازل شد و این دعوت به یک زبان پیامی برای ما دارد که پیام آور وحدت است. مانند مراسم حج که همه در وحدت یکی هستند.  همچنین ایشان تصریح کردند بعضی ها اسلام را به گونه ی دیگری معرفی می کنند و بیشتر به اختلافات و دامن می زنند. ظاهر آنها اسلامی است ولی ادعایی بیش نیست و از اسم اسلام سوء استفاده می کنند. ایشان آتاتورک  در ترکیه، رضا خان در ایران و بعضی حکام عربی را مثال زدند که مردم را به اختلاف دعوت می کنند. و این تفریق بین مسلمانان ارتباطی به اسلام ندارد. قرآن به ما می فرماید بهترین شما با تقواترین شماست. سپس ایشان با تاکید بر مسئله حجاب اظهار داشتند فلسفه حجاب برای تکریم زن است و لازم است که معرفت آن را داشته باشیم. در ادامه به مسائل روز جریانات سیاسی گریزی داشتند و گفتند ایجاد داعش در منطقه کار چه کسی بود؟ چه کسی مردم فلسطین را می کشد؟ بدون شک آمریکا و اسرائیل داعش را در منطقه بوجود آوردند و رژیم صهیونیستی برای از بین بردن مسلمانان به خیال خودشان در منطقه مسلط می شوند. کشورهای غربی و آمریکا آموزش های خودشان را به کشورهای اسلامی تحمیل می کنند و این نوعی جهل مرکب است. اسلام تعالیم انسانی و قرآنی دارد و پیام آور رحمت و همزیستی مسالمت آمیز است. همواره مشرکین و یهود پیامبران را مورد آزار قرار می دادند. ما نیز هم از دست مشرکان و یهود مورد آزار قرار می گیریم و این چیز جدیدی نیست. در ادامه با اشاره به انقلاب اسلامی در ایران تاکید داشتند تحول شگفت انگیزی در منطقه بوجود آورد و هویت اسلامی را بار دیگر به رخ جهانیان نشان دادند. از همان اوایل انقلاب بر علیه انقلاب اسلامی در ایران جبهه گرفتند و ایران را مورد اتهام قرار می دادند و از ارتباط فرهنگی میان ایران و عراق نگران بودند و سعی در بر هم زدن این ارتباط بودند ولی با هوشیاری مردم هر دو کشور ارتباط فرهنگی روز به روز قوی تر شد و در راهپیمایی بزرگ اربعین آن را مشاهده می کنیم. در ادامه دکتر یوسفی ضمن تشکر از این استاد عراقی از سخنرانی پر مغز ایشان  خلاصه ای از صحبت های این استاد را به فارسی برای شنوندگان و همراهان نشست بیان کردند. دکتر یوسفی تاکید داشتند که استاد الخفاجی از نزدیک دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی چه در تهران و چه در استان کردستان سفر و بازدید داشته باشند که استاد الخفاجی آرزو کردندکه از دانشگاه بازدید خواهند کرد. در پایان سوالات شرکتکنندگان توسط پروفسور الخفاجی پاسخ داده شد.